Bij het kiezen van een IT-dienstverlener voor uw bedrijf, moet het bedrijf eerst het niveau van ervaring en expertise van het bedrijf bepalen. Een goede dienstverlener zal minimaal een jaar in de branche zitten. De ervaring en expertise van de aanbieder kan ook worden vastgesteld door vragen te stellen over het slagingspercentage van het bedrijf, de klantenservice, het vermogen om deadlines te halen, de kwaliteit van de producten en diensten en de kwaliteit van de geleverde producten en diensten. Op deze manier kan het bedrijf er zeker van zijn dat ze de beste waarde krijgen voor het geld dat door het bedrijf wordt uitgegeven.

Een ander aspect dat de keuze van het IT-outsourcingbedrijf zal beĆÆnvloeden, zijn de kosten die gepaard gaan met het outsourcingproces. Kosteneffectiviteit wordt gedefinieerd als de verhouding tussen de kosten van een IT-serviceprovider en de kosten van de producten en diensten die door de provider worden aangeboden. Het is belangrijk dat de kosteneffectiviteit van de dienstverlener wordt vergeleken met de kosten van andere bedrijven op de markt. De kosteneffectiviteitsratio kan ook worden gebruikt om de prestaties van de provider bij het leveren van de IT-services te evalueren. Dit betekent dat als de kosten hoger zijn dan de kosten van het leveren van dezelfde diensten, de aanbieder meer mogelijkheden heeft om hetzelfde serviceniveau aan te bieden en de voorkeur heeft boven andere aanbieders omdat hij een hogere efficiĆ«ntieverhouding heeft.

Een IT-dienstverlener die aan de noodzakelijke eisen van het bedrijf voldoet, zorgt voor hoge kwaliteit en kosteneffectiviteit. Op deze manier komt het ten goede aan beide partijen die bij de relatie betrokken zijn. en het succes van het bedrijf zal worden vergroot.

.