Met sommige texturen kunt u speciale effecten aan de letters toevoegen. U kunt bijvoorbeeld een matte look creëren met vinyl belettering met textuur door een platte laag behang over de belettering te plaatsen. Als het behang de textuur niet laat zien op het oppervlak van de letters, kun je de letters eroverheen schilderen met een heldere verflaag.

Vinylbelettering is ook extreem veelzijdig. Het kan op verschillende oppervlakken worden gebruikt om verschillende effecten te creëren. De meest gebruikelijke toepassing voor vinylbelettering op een muur is om belettering op de muren te plaatsen, afhankelijk van het interieur van de kamer. Er zijn ook veel fabrikanten die muurstickers met vinyl-letters maken. U kunt bijvoorbeeld stickers met een prachtig bloemmotief op de muren laten bedrukken. of andere speciale afbeeldingen zoals een portret of een favoriete foto. Deze beletteringsstickers kunnen worden gebruikt om de muren van uw huis en kantoor op elke plek te versieren en kunnen ook worden gebruikt als wandkleden in de badkamers en keukens.

Vinyl belettering kan ook op de deuren worden gebruikt om ze te versieren en kan ook worden gebruikt om uw voertuigen te verfraaien. U kunt ook letters op de ramen van de auto's en motorfietsen hebben. Een mooi deurkozijn met speciale patronen kan de algehele uitstraling van uw auto of motor versterken.

Het is mogelijk om belettering naar wens aan te passen door simpelweg vinyl belettering in verschillende vormen en maten te gebruiken. Het is ook mogelijk om verschillende soorten vinylbelettering op verschillende delen van de carrosserie van uw voertuig te plaatsen om het een stijlvolle uitstraling te geven.

.