Fotografie

Wat is fotografie?

Fotografie is in wezen de kunst, wetenschap en techniek van het maken van foto's met behulp van licht, hetzij via een beeldapparaat, zoals een elektronische camera, hetzij door gebruik te maken van een gevoelig lichtgevoelig oppervlak, zoals fotografische film, of door een chemische reactie door het licht blootstellen aan een bliksemmiddel. Het kan ook beeldende kunst worden genoemd. Tegenwoordig wordt er gefotografeerd met verschillende soorten camera's, van de point-and-shoot digitale camera tot de digitale SLR-camera.

Fotografie bestaat al duizenden jaren, waarbij de vroege Egyptenaren de eersten waren die fotografische kunsten beoefenden, als een vorm van communicatie tussen henzelf en andere individuen. Dit is nu een wetenschap geworden, met technologische vooruitgang, de ontwikkeling van geavanceerde apparatuur en de ontdekking van nieuwe fotografische processen. Fotografie gaat tegenwoordig niet alleen over het maken van foto's. Met behulp van digitale apparatuur is het nu mogelijk om video, geluid en andere visuele informatie vast te leggen via de gemaakte foto's.

Als een vorm van communicatie heeft fotografie mensen in staat gesteld om zonder woorden te communiceren, en veel culturen hebben deze nieuwe technologie doorgegeven aan de moderne tijd, waar deze wordt gebruikt op scholen, hogescholen, universiteiten, bedrijven en voor artistieke doeleinden. Met de komst van internet is fotografie veel gemakkelijker geworden voor iedereen die toegang heeft tot een computer om zijn creatieve idee├źn en creaties met de wereld te delen. Veel mensen gebruiken fotografie tegenwoordig als een medium om zich uit te drukken en foto's met anderen te delen.

Vanuit het perspectief van de fotograaf kan fotografie worden omschreven als het maken van foto's.