Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om de schade te voorkomen die kan worden veroorzaakt door een piek tijdens piekperioden.

Er zijn veel verschillende soorten isolatoren, waaronder thermische en magnetische isolatoren, die vaak worden gebruikt in combinatie met andere soorten bedrading in elektrische systemen. Dit type isolator wordt voornamelijk gebruikt om elektrische circuits te beschermen tegen pieken of andere vormen van energie. Het komt het meest voor bij de vervaardiging van hoogspanningstransformatoren.

Er zijn veel verschillende soorten isolatoren en lastscheiders beschikbaar, afhankelijk van wat de toepassing van de schakelaar en het circuit nodig heeft. Verschillende isolatoren en lastscheiders worden ook gebruikt om de hoeveelheid stroom die door het circuit gaat te regelen om oververhitting of kortsluiting te voorkomen, terwijl andere typen mogelijk alleen de stroomstroom naar een bepaalde draad beïnvloeden. Naast deze verschillen worden sommige isolatoren en lastscheiders ook in combinatie met elkaar gebruikt om een ​​hoger beschermingsniveau aan een elektrisch apparaat te bieden.

Een eenvoudige elektrische isolatieschakelaar wordt gebruikt in combinatie met een regelcircuit, zoals een timer, om de hoeveelheid stroom te regelen die door het circuit gaat. Dit helpt om oververhitting, kortsluiting en andere problemen te voorkomen die kunnen optreden als het circuit overbelast raakt. In veel gevallen kan de werkschakelaar worden gebruikt in combinatie met een zekering om kortsluiting te voorkomen.

.